Mac OS X informatie

"Innovation distinguishes between a leader and a follower." (Steve Jobs, Apple inc.) "Think different."

Mac OS X is een zeer gebruiksvriendelijk en grafisch, maar ook krachtig besturingssysteem (OS) van Apple dat is gebaseerd op FreeBSD, een Unix variant. Dit zorgt onder meer voor een reputatie in stabiliteit en prestatie. Darwin is als kernel de onzichtbare onderlaag van het OS. Met de terminal heb je direct toegang tot Darwin en alle mogelijke functies en instellingen voor het OS en de applicaties.

Binnen deze pagina's zal ik meer informatie geven over de structuur binnen het systeem, terminal mogelijkheden, systeem trucs, schone installaties en aanbevolen applicaties.

Opbouw van de mappenstrucuur

/Applications/ of /Programma's/

Hierin staan alle Programma's geïnstalleerd.

/Users/[username]/ of /Gebruikers/[gebruikersnaam]/ ( ook wel ~/ )

Hierin staan alle bestanden van de gebruiker, zoals documenten, afbeeldingen, muziek, films en downloads.

/System/Library/ of /Systeem/Bibliotheek/

Deze map bevat alle systeembestanden van Apple. Dit omvat de systeemkern, cache-geheugen, componenten, extensies, modules, voorkeurenpanelen en opstartitems. Software van derden is hierin niet terug te vinden.

/Library/ of /Bibliotheek/

Deze map bevat alle niet door Apple geleverde onderdelen van het systeem, waaronder Perl, Python, Apache bestanden, maar ook de ondersteunende programmabestanden en opstartitems van derden.

~/Library/ of ~/Bibliotheek/

Deze map bevat gebruiker specifieke componenten, voorkeuren, ondersteunende programmabestanden en opstartitems, en is geplaatst in de thuismap van iedere gebruiker.
Bookmark and Share