Projecten

In dit onderdeel van mijn digitaal portfolio staan enkele voorbeelden van projecten waaraan ik gewerkt heb tijdens de opleiding Digitale Communicatie. Allen bevatten zij een deel van het systeemontwikkelingstraject dat kenmerkend is voor de afstudeerrichting Communicatiesystemen.

Casus Definitiestudie

Casus Definitiestudie

Watersportvereniging De Koenen

Watersportvereniging De Koenen uit Amsterdam is een vereniging met lange tradities die in 1933 is opgericht. Aanleiding tot een onderzoek was de minimale rol van digitale media bij de in- en externe communicatie.

Bij dit project zijn na de onderzoeksfase aanbevelingen, modellen en prototypes gemaakt voor een verbeterd communicatiesysteem.

Ontwerpmethoden en technieken

Ontwerpmethoden en technieken

De Digitale Utrechtse Uitloper

Het idee voor een Digitale Utrechtse Uitloper is het initiatief van acht Utrechtse cafe´s die op een interactieve wijze horeca-informatie willen verstrekken volgens hetzelfde principe als de welom bekende Uitloper.

Dit project kende een visiescope document, functioneel ontwerp, technisch ontwerp en prototype voor de website.

Systeemontwikkeling

Systeemontwikkeling

Dynamiek

Dynamiek is een actieve jongeren werkgroep binnen de PVDA Utrecht. Dynamiek wil voor haar leden en andere betrokkenen een communicatieve website oprichten om de communicatie te bevorderen.

Bij dit project werd het complete systeemontwikkelingstraject doorlopen van onderzoek tot bouw en implementatie.